Výbuch propanbutanové lahve zranil v Průhonicích tři lidi

Výbuch propanbutanové lahve v dřevěném stánku zranil v neděli odpoledne v Průhonicích u Prahy tři lidi. Na místě zasahovali hasiči, příčinu bude zjišťovat vyšetřovatel. Řekl to mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel.

Exploze desetikilogramové probanbutanové lahve údajně napojené na topení nastala před 16:30. Podle mluvčí středočeské záchranné služby Petry Effenbergerové byla jedna žena převezena do vinohradské nemocnice na popáleninové centrum.

„Utrpěla popáleniny druhého stupně zhruba na třech procentech povrchu těla,“ uvedla mluvčí. Podle ní šlo o poranění ruky.

Další zraněná byla přepravena na chirurgické oddělení nemocnice v pražské Krči, také má popáleniny přibližně na třech procentech plochy těla. Třetí zraněný podepsal záchranné službě negativní revers, když nesouhlasil s ošetřením.

Stánek, kde k výbuchu lahve došlo, byl určený na prodej vstupenek. Stál u vstupu do průhonického parku. „Příčinou požáru a následného výbuchu byla technická závada na ventilu tlakové lahve,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Jaroslav Gabriel. Škoda byla vyčíslena na tři tisíce korun.