O nabídku exekutorů je před Vánoci zájem. Elektronika se prodává za třetinové ceny

Dražby exekutorů (zdroj: ČT24)

V Čekyni u Přerova se v pátek koná vůbec poslední letošní dražba zabavených věcí. Jako tradičně láká mnoho zájemců. Dnes jich jsou na místě podle zjištění redaktorky České televize Zuzany Glacové více než tři stovky.

Lidé na dražbě, kterou pořádá přerovská exekutorská komora, totiž mohou nakoupit různé druhy zboží včetně domácích spotřebičů. Aktuálně jsou v kurzu vánoční dárky, dodala Zuzana Glacová, podle níž lze na akci zakoupit zboží i za třetinu původních cen.

Na současném dražebním seznamu se nachází celkem na 850 předmětů. „U některých věcí se však cena může vyšplhat na hodnotu srovnatelnou, jaká je v nabídce běžných obchodů,“ doplnila Zuzana Glacová. Největší zájem mají přitom lidé o televize, osobní počítače a také o sezonní sportovní vybavení.

Lidé mají na dražbě zájem také o sezónní vybavení
Zdroj: ČT24

Exekutorský úřad z Přerova (EÚP) dražby pořádá dvanáctkrát za rok. Velkou většinu předmětů se daří vydražit, odhadem se jedná o devadesát procent nabízeného zboží.

EÚP podle ČTK ročně řeší desítky tisíc exekucí, předloni se jednalo o 60 000 nových exekucí. Jeho roční obrat činil bezmála dvě miliardy korun.