V Brně-Tuřanech havaroval malý vrtulník. Dva lidé jsou zranění

Na poli v Brně-Tuřanech havaroval lehký vrtulník. Oba lidé jsou podle informací záchranářů středně těžce zranění. Hasiči stroj zabezpečili proti požáru.

Podle mluvčího hasičů Jana Dvořáka jde o lehký soukromý vrtulník, nikoliv o policejní či záchranářský stroj. „Vrtulník jsme zabezpečili, aby nedošlo k požáru,“ řekl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Redaktorka Andrea Čandová zjišťovala informace na místě nehody (zdroj: ČT24)

Pilot vrtulníku i spolucestující mají středně těžká zranění.„Na místě jsou dvě posádky bez lékaře, jedna lékařská posádka v systému rendez-vous a inspektor provozu,“ řekla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. 

Doplnila, že oba pacienty záchranná služba transportuje po ošetření do Fakultní nemocnice v Bohunicích, jednoho na urgentní příjem a druhého do traumacentra.

Příčiny nehody šetří policie. „Jeden z mužů byl schopen podstoupit dechovou zkoušku, ta byla negativní. U druhého byl nařízený odběr krve,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb. Doplnil, že policie místo zajistila a příčiny nehody bude řešit ve spolupráci s odborníky z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod.