Přerov zasáhly dopravní komplikace. Opravuje se Čechova ulice a rondely

Oprava Čechovy ulice (zdroj: ČT24)

Řidiči v Přerově musí v následujících týdnech počítat s dopravními komplikacemi. Od čtvrtka bude uzavřena kvůli opravě Čechova ulice, která spojuje nádraží s centrem města. Od 9. října průjezd městem ztíží oprava tří po sobě jdoucích okružních křižovatek u Žerotínova náměstí, někdejší Komuny a u Hané.

Doprava bude vedena po objízdných trasách a omezení se dotkne i cestujících MHD. Podle mluvčí přerovské radnice Lenky Chalupové se Čechova ulice uzavře ve čtvrtek v 06:00 a její oprava potrvá do konce září.

Během čtvrtka a pátku bude tah uzavřen pro veškerý provoz včetně MHD, silnice se bude frézovat. Od 23. září do 27. září ulicí projedou autobusy MHD a zásobování a od 28. září do 30. září bude ulice opět zcela uzavřena. „Silnici čeká v těchto dnech nová pokládka asfaltu,“ uvedla mluvčí radnice. Autobusy budou jezdit po objízdné trase. 

Obousměrně bude v čase úplné uzavírky zrušena zastávka u Galerie Přerov, kterou nahradí zastávka Šířava SOU.
Lenka Chalupová
mluvčí přerovské radnice

Postupná oprava tří z pěti přerovských okružních křižovatek je v plánu od 9. října. „Vzhledem k tomu, že se v příštím roce plánuje v Přerově několik významných dopravních staveb, které dočasně zkomplikují průjezd městem, je závěr letošního roku jediným možným časem těchto oprav. Kdyby se opravy okružních křižovatek nechaly na příští rok, v Přerově by kolabovala doprava,“ uvedl primátor Vladimír Puchalský (Společně pro Přerov).

Kruhové objezdy u Žerotínova náměstí a někdejší Komuny budou neprůjezdné pro dopravu i autobusy MHD od 9. do 19. října. Objízdná trasa povede podle mluvčí radnice přes Čechovu ulici, ulici Bří Hovůrkových a dál budou řidiči pokračovat přes rondel u Hané.

Dopravní omezení v Přerově
Zdroj: ČT24

„Lidé využívající MHD musí počítat s tím, že obousměrně budou po tu dobu zrušeny zastávky v ulicích Bayerova a U Tenisu a v ulicích Čechova a Šířava. Náhradní zastávka bude u Galerie Přerov,“ dodala mluvčí.

Kruhový objezd u restaurace Haná se bude opravovat od 20. října do 5. listopadu, neprůjezdný bude ale po částech.