Dvě nehody komplikovaly na Benešovsku provoz na dálnici D1

Dvě nehody blokovaly ve středu odpoledne provoz na dálnici D1. Na 58. kilometru ve směru na Prahu se u Soutic srazila tři nákladní auta, autobus a osobní auto. Při nehodě se jeden člověk zranil a směr na Prahu byl uzavřen. Dálnice byla neprůjezdná asi pět hodin. Další kolize se o něco později stala v opačném směru u Ostředku, kde se střetlo osobní auto s nákladním. Také tam museli řidiči zdržení počítat v hodinách, dálnice už je sice průjezdná, ale kolona dosahovala 13 kilometrů.

První nehoda byla hlášena kolem 13:00 na 58. kilometru ve směru na Prahu. Podle policejní mluvčí Michaely Novákové se při ní těžce zranil pětadvacetiletý řidič kamionu. Mluvčí středočeské záchranné služby Petra Effenbergerová upřesnila, že záchranáři ošetřovali jednoho zaklíněného člověka, který utrpěl vážnější poranění. Vrtulník zraněného přepravil do nemocnice v Praze-Střešovicích.

Záchranáři před odjezdem vyšetřili i několik dalších účastníků nehody. Někteří utrpěli lehčí nebo drobná poranění.

Odstraňování následků nehody trvalo zhruba do 18:00. „Byl tam masivní únik pohonných hmot a hasiči tam dělali protipožární opatření,“ uvedla mluvčí hasičů. Kolize se stala na úrovni čerpací stanice, někteří řidiči proto havarovaná auta objíždějí právě tudy. Policie nicméně motoristům nedoporučovala na dálnici najíždět.

Druhá kolize byla hlášena v 16:00 na 33. kilometru ve směru na Brno. Podle mluvčí středočeských hasičů Vladimíry Kerekové se střetl kamion s dodávkou odtahové služby, která měla naložená dvě osobní auta. Vážně zraněného spolujezdce z dodávky přepravil vrtulník do nemocnice, řidič dodávky pak byl ošetřen na místě. Dálnici se povedlo zprovoznit před 19:00, ale kolona dosahovala až na 20. kilometr.