V Jihlavě hořela firma na zpracování dřeva, nikdo nebyl zraněn

Hasiči v Jihlavě celý den likvidovali požár společnosti na zpracování dřeva. Oheň, který zasáhl halu a dopravníky uvnitř objektu, hasili od ranních hodin do přibližně 20:00. Požár na místě likvidovalo čtrnáct jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Předběžnou výši škody a příčinu vzniku ohně zatím neznají. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Mluvčí hasičů na Vysočině Petra Musilová uvedla, že na místě zasahovali přibližně od čtyř hodin ráno. Nejprve byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu a v půl šesté došlo k vyhlášení třetího stupně požárního poplachu. 

„Na likvidaci jsme nasadili několik vodních proudů a kromě toho jsme se zaměřili i na ochranu okolí, abychom zabránili rozšíření plamenů,“ informovala dále Musilová. 

Dodala, že při požáru nebyl nikdo zraněn. Podle hasičů mohl být požár způsoben výbuchem techniky v hale, přesná příčina požáru ale zatím známa není.

Nejedná se o první větší požár v objektu firmy Kronospan. Před třemi roky tam způsobil výbuch a následný oheň v třídírně suchých štěpek škodu ve výši přibližně dvanáct milionů korun.