Při nehodě u Sosnové se zranilo 6 lidí. Vrtulník transportoval dítě do Ústí nad Labem

Šest lidí se zranilo při autonehodě u Sosnové na Českolipsku. Nejvážněji je zraněné dítě, které vrtulník přepravil na traumacentrum ústecké Masarykovy nemocnice. Řekl to mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev s tím, že ostatní zranění byla spíše lehká. Pět lidí, mezi nimi dvě děti, skončilo v nemocnici v České Lípě.

Podle policie je viníkem nehody zřejmě řidička vozu Volkswagen Golf, která jela ve směru od Mladé Boleslavi na Českou Lípu. „Před obcí Sosnová odbočovala se svým vozidlem vlevo na místní komunikaci, kde s největší pravděpodobností nedala přednost protijedoucímu osobnímu vozu. Při srážce létaly z aut střepy a poškodily ještě další osobní vozidlo značky Honda, které jelo ve směru od komunikace, kam řidička golfu odbočovala,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Při nehodě se zranilo šest lidí. „Nezletilé dítě bylo se středně těžkým poraněním transportováno do Ústí nad Labem na dětské traumacentrum, které tady v Libereckém kraji nemáme,“ řekl Georgiev.

U nehody zasahoval ústecký vrtulník, protože letečtí záchranáři z Liberce byli v té době u Malé Skály, kde se zranil při pádu horolezec.

Silnice I/9 byla kvůli zásahu záchranářů a vyšetřování nehody více než hodinu zcela uzavřená.