Při nehodě tří policejních a dvou civilních aut se zranilo 11 lidí

Při nehodě tří policejních a dvou civilních aut v ulici Štúrova na Praze 4 se zranilo jedenáct lidí, z toho deset policistů. Podle prvotních odhadů byla jednou z možných příčin technická závada na služebním autě.

Policisté, jejichž zranění vyhodnotili záchranáři jako lehká, byli ze speciální jednotky, která má zajišťovat pořádek v metropoli při večerním fotbalovém zápase Sparty s Crvenou Zvezdou Bělehrad.

Nehoda se stala krátce před 11:00 na křižovatce ulic Štúrova a Zálesí. Podle záběrů z místa narazilo do policejní dodávky zezadu nákladní auto, které policie používá například pro převoz zadržených osob. 

„Okolnosti dopravní nehody i míra zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování. Dopravní policisté si na místo události přizvali znalce, který pracuje hned s několika verzemi,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Sanitky odvezli k ošetření devět lidí, z toho osm policistů. „Všechna ta zranění jsou hodnocena jako lehčí,“ řekl Ondřej Franěk z pražské záchranné služby.

Kvůli večerní odvetě třetího předkola fotbalové Evropské ligy mají na bezpečnost v ulicích hlavního města dohlížet stovky policistů. Mnoho z nich je už od rána v ulicích. Zápasu na Letné by se mohlo zúčastnit kolem 2000 příznivců srbského týmu, kteří patří k nejproblémovějším v Evropě.

„Zmíněná dopravní nehoda je tak v tomto kontextu nepříjemnou událostí, nicméně v konečném důsledku nebude mít na samotné bezpečnostní opatření žádný vliv,“ dodal mluvčí.