Mezi Vltavskou a Strossmayerovým náměstím nejezdí tramvaje. Až téměř do konce srpna

Kvůli opravě tratě nejezdí od úterý v Praze tramvaje mezi zastávkami Strossmayerovo náměstí – Vltavská. Obousměrný provoz v úseku bude přerušen do noci na neděli 27. srpna a tramvajové linky 1, 6, 12 a 25, kterých se výluka dotkne, budou jezdit odklonem.

Tato výluka není jedinou, se kterou musí cestující v Praze přes léto počítat. S úvodem prázdnin se zastavil provoz tramvají mezi Morání a Albertovem, kde se opravuje kanalizace. I zde jsou tramvajové linky odkloněny a toto opatření potrvá podle webu dopravního podniku do příští středy. Poté se výluka rozšíří o úsek Výtoň, Albertov a Otakarova a potrvá do soboty 2. září.

Od 1. července nejezdí tramvaje ani mezi zastávkami Březiněveská a Vozovna Kobylisy. Důvodem je rovněž rekonstrukce trati, kvůli které budou dopravu v daném úseku do pátku 1. září zajišťovat autobusy.

Při cestování metrem musí lidé počítat s tím, že od 11. července je na pět měsíců uzavřeno nástupiště stanice linky A Muzeum ve směru Depo Hostivař, kde nelze v tomto směru do vlaků metra nastoupit. Nástupiště v opačném směru začne podnik opravovat po Vánocích.