Colours of Ostrava zakončili Jamiroquai a Justice. Fanoušky hned vystřídaly úklidové čety

Taneční Justice a funkoví Jamiroquai. Poslední barvy Ostravy (zdroj: ČT24)

V ostravské Dolní oblasti Vítkovice skončil čtyřdenní hudební festival Colours of Ostrava. Večerní program posledního dne zakončila francouzská elektronická kapela Justice. Hned poté začal úklid a demontáž pódií i stánků, trvat bude tři dny.

Sobotní večer patřil na hlavním pódiu jedné z největších hvězd letošního ročníku – britské skupině Jamiroquai, která na festival přijela vůbec s nejpočetnějším doprovodem. Na rozdíl od ostatních se kapela ubytovala až v hotelu v Beskydech.

Přestože vystoupení doprovázela bouřka a déšť, prostor před hlavním pódiem byl zcela zaplněný. Začátek koncertu, stejně jako některá další večerní vystoupení, ale museli organizátoři kvůli dešti o několik minut posunout.

Po půlnoci pak pozornost patřila francouzským Justice, kteří v Česku hráli vůbec poprvé a s sebou si převezli největší techniku ze všech účinkujících. Kapela po druhé hodině ráno program 16. ročníku festivalu Colours of Ostrava ukončila.

Když asi po hodině opustili areál poslední návštěvníci, hned začal úklid. Podle organizátorů potrvá až tři dny. Musí se například rozebrat všech 21 scén včetně té hlavní, která je konstrukčně nejsložitější. Kromě toho musí několik set lidí ještě posbírat a vytřídit odpadky. Všech 320 stánkařů si také postupně rozebere svá stanoviště a v průběhu neděle si je odveze.