Opravená dálnice D1 u Brna znovu v problémech. Řidiči popojížděli v dlouhých kolonách

Na dálnici D1 mezi Brnem a Vyškovem se znovu tvořily dlouhé kolony aut, řidiči ve špičce museli čekat i desítky minut. Tento úsek dálnice přitom měl být po pěti letech oprav podle vyjádření Ředitelství silnic a dálnic plně průjezdný. Most ale budou silničáři opravovat až do listopadu.

Další komplikace tak na dálnici D1 čekaly dnes řidiče mezi Vyškovem a Brnem. Kvůli zúžení na dvoustém šestém kilometru se v ranní špičce vytvořila několikakilometrová kolona. Důvodem je oprava mostu v protisměru.

Jedno z krizových míst bylo u Holubic, kde na dálnici najíždějí auta od Slavkova. Kolona se ale táhla už od 203. kilometru a řidiči se v ní v ranní špičce zdrželi až 45 minut.

Ucpaná dálnice u Brna (zdroj: ČT24)

V polovině června, tedy v době, kdy byl provoz svedený jen do jednoho pruhu, slibovalo Ředitelství silnic a dálnic, že je to omezení v tomto úseku poslední. A pracovat se mělo jenom na dokončení prací.

Končí kritická uzavírka na D1 (zdroj: ČT24)

„Nejpozději do konce července a pak celý tento úsek bude zcela nový a volně průjezdný jen s běžnou údržbou, kterou se budeme snažit situovat do časů mimo špičku,“ uvedl v červnu mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Nově ale začali stavební dělníci opravovat most ve směru na Vyškov. A podle webu ŘSD jsou opravy a tím svedení dopravy do dvou provizorních pruhů v obou směrech naplánovány až do 4. listopadu.

To dnes potvrdil i mluvčí Rýdl. Podle něj nebude situace tak dramatická, omezení budou ale pokračovat.