Policie našla agresory z metra. Ke zbití cestujícího se přiznali bratři z Kladenska

Události: Agresoři z metra dopadeni (zdroj: ČT24)

Pražská policie vypátrala dva muže, kteří na začátku června napadli v metru spolucestujícího. Našla je i podle informací od lidí, kteří násilníky poznali na zveřejněném videu. Oba se k činu přiznali a litují ho. Za ublížení na zdraví a výtržnictví jim hrozí tříletý trest.

Video, které policie zveřejnila přesně před týdnem, zaznamenalo útok dvou mladších mužů na jednoho staršího. Ten po ráně pěstí padá k zemi a následně ho ještě kopli do obličeje.

Mladíci přijeli do Prahy první červnovou sobotu za zábavou. Když ve stanici metra Muzeum čekali na vlak, byli už pod vlivem alkoholu. „Jedná se o mladíky z Kladenska. Jsou to bratři ve věku 22 a 23 let,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Na nástupišti je osmatřicetiletý muž napomenul, aby se chovali slušně. Následoval konflikt. Po něm útočníci nastoupili do metra. Aby byli hůř odhalitelní, vyměnili si mezi sebou oblečení.

Z lidí na nástupišti pomoc nikdo nezavolal. Policie se o útoku dozvěděla až od lékařů, kteří napadeného muže ošetřovali. Za necelý měsíc detektivové odhalili agresory. Pozvali je k výslechu, na kterém se sourozenci přiznali.

„Mladíci činu litují, spolupracují s policií, rádi by se muži omluvili a škodu, kterou mu způsobili, mu nahradili,“ sdělil Rybanský. Vzhledem k tomu, že za sebou nemají žádnou trestní minulost, jsou stíhaní na svobodě.