Tři muži přepadli poštovní vůz, policisté po nich na Zlínsku pátrají i s vrtulníkem

Tři neznámí muži přepadli zřejmě poštovní vůz ve slovenské vesnici Horné Srnie, 5 kilometrů od hranic s Českem. Ukradli 34 tisíc eur (asi 890 tisíc korun). Policie na muže narazila u Slavičína na Zlínsku, ti ale utekli do lesa. Nyní je hledá 120 policistů ze tří krajů a také ze Slovenska, kteří využívají i vrtulník, koně a psy.

Policie muže hledá v okolí obce Rokytnice. „Dopoledne došlo ke kontaktu s policistou, muži však nereagovali na výzvu ani na varovný výstřel a utekli do lesa,“ uvedla zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková. 

„Pátráme po třech mužích v tmavém oblečení, s vakem či batohem, jeden z nich je ve věku kolem 50 let. Pátráme také po motocyklu a čtyřkolce, které by mohly být odstavené v blízkosti státní hranice,“ řekla mluvčí.

Muži by podle policie měli být v lese. Upozornila proto starosty okolních obcí. „Varovali jsme lidi, ať neopouštějí obydlené části obce a nechodí do lesa nebo na pole,“ řekl starosta Rokytnice Antonín Goňa. Zprávu vyhlásil obecním rozhlasem. „To víte, že lidé, jak viděli policejní auta, tak hned volali na úřad,“ uvedl starosta obce, která má asi 590 obyvatel.

Policisté podle Kozumplíkové hledají v lese na kraji obce. „Cesta tudy vede ještě do další obce, proto projíždějící auta kontrolujeme. Nabízíme také lidem doprovod do jejich domovů,“ uvedla Kozumplíková. 

Večer policisté požádali o posily, na místo by mělo dorazit asi 50 dalších policistů. Část jich nahradí policisty, kteří jsou na místě od dopoledne. 

Do pátrání se zapojilo na 120 policistů
Zdroj: Dalibor Glück/ČTK

Slovenská policejní mluvčí Elena Antalová vpodvečer bližší informace ohledně pachatelů či loupeže nesdělila s odůvodněním, že policie pátrá po podezřelých, kterým za loupež hrozí až 15 let vězení.

Portál čas.sk psal o čtyř maskovaných lupičích, kteří přepadli posádku poštovního vozu, jenž do vesnice s 2800 obyvateli přivezl peníze na výplatu důchodů. Pachatelé pak prý ujeli na čtyřkolkách. Podle portálu v kontejnerech s hotovostí bylo i zařízení na znehodnocení bankovek barvou.