Další omezení na D1. U Rohlenky budou v obou směrech průjezdné jen tři pruhy

Nejkritičtější omezení čeká od středečního rána řidiče na dálnici D1 za Brnem mezi 204. a 211. kilometrem. Ve směru od Vyškova na Prahu projedou řidiči jen jedním pruhem. Ve dvou pruzích se bude jezdit směrem na Ostravu. Kvůli tomu nebude možné sjet na odpočívadlo Rohlenka a zavřený bude i nájezd na dálnici na 210. kilometru směrem do Prahy.

Na sedmi kilometrech D1 mezi 204. a 211 kilometrem budou dělníci od středy pokládat nový povrch a řidiči se budou muset ve směru na Prahu uskromnit jen do jednoho pruhu. Ředitelství silnic a dálnic přiznává, že taková omezení na dálnici jsou vždy nejhorší.

Kolony se tvoří v místech, kde se řidiči do jednoho pruhu sjíždějí, u Rohlenky navíc budou muset přejet střední dělicí pás a dostat se do protisměru. Dálnice je mezi Vyškovem a Brnem vytížená každý den, řidiči tam ráno a v podvečer čekají v kolonách, i když mají pruhy dva.

Z dálnice nebude možné sjet na odpočívadlo u Rohlenky, zavřený bude i nájezd na 210. kilometru. Řidiči tak musí od Slavkova pokračovat po silnici druhé třídy 430. V opačném směru je možné jet stejně, pro vozidla nad 3,5 tuny je stanovená objížďka až na 216. kilometr D1, kde se řidiči vrátí zpět na exit na 210. kilometru.

S jedním pruhem se řidiči budou muset spokojit deset dní, do pátku 23. června. Poté je silničáři pustí zase do dvou pruhů v obou směrech. Menší omezení ale budou v tomto úseku pokračovat až do konce července. Budou to úpravy svodidel a další dokončovací práce. Po třicátém červenci bude oprava dálnice mezi Brnem a Vyškovem hotová. Ředitelství silnic a dálnic s ní začalo v roce 2012. Od té doby silničáři opravili dálnici mezi 194. a 230. kilometrem v obou směrech.