Řidiči museli čekat před Prahou, D1 na Chodově blokovala nehoda kamionů

Velkou část odpoledne se na dálnici D1 před Prahou nejezdilo, ale postávalo. Na Chodově havarovalo pět aut – čtyři nákladní a jedna dodávka. Její řidič utrpěl mnohočetná zranění. Plně zprůjezdnit místo nehody se podařilo až po pěti hodinách.

Nehoda se stala na prvním kilometru dálnice D1 ve směru do Prahy za sjezdem na Chodov. Ačkoli policie i informační tabule nad dálnicí doporučovaly sjíždět již na 6. kilometru u Průhonic a do Prahy dojet po souběžných silnicích, vytvořila se na dálnici dlouhá kolona.

Když se hodinu a půl po nehodě podařilo zprůjezdnit alespoň jeden jízdní pruh, začínala kolona již na 9. kilometru dálnice. Pro řidiče to znamenalo zhruba hodinové zdržení. Plně průjezdná byla dálnice až kolem půl páté odpoledne.

Při střetu pěti vozidel za chodovskou dálniční křižovatkou utrpěl mnohočetná zranění jeden člověk – řidič dodávky. Vyprostit ho museli hasiči, přiletěl pro něj vrtulník.

Podle mluvčího hasičského sboru Martina Kavky zajistili hasiči místo proti vzniku požáru a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny.

Nebyla to jediná nehoda kamionů, která ve čtvrtek významně zkomplikovala provoz na dálnici D1. Dva kamiony havarovaly také na Jihlavsku, dálnice byla dopoledne uzavřená u Velkého Beranova ve směru na Brno. Od 11 hodin byl průjezdný jeden pruh, do obou jízdních pruhů se ale provoz vrátil o dvě hodiny později.

Podle zástupce ředitelky krajských záchranářů Petra Novotného utrpěl jeden člověk při havárii lehčí zranění.