Auto nedobrzdilo před přechodem, kde přecházeli školáci

UDÁLOSTI: Dvě děti a učitelka skončily v nemocnici (zdroj: ČT24)

Když ráno v Aši přecházely děti na cestě ze školy do plaveckého bazénu přes ulici, vjelo do nich auto. Řidič nedokázal před přechodem včas zabrzdit, srazil dvě děti a učitelku. Hájil se ostrým sluncem, kvůli kterému chodce spatřil až na poslední chvíli.

Záchranáři původně informovali o čtyřech zraněných, podle policie ale byli tři – dvaašedesátiletá učitelka, desetiletý chlapec a devítiletá dívka. Ta utrpěla podle mluvčí krajské záchranné služby Petry Bakurové nejtěžší zranění, má poraněnou pánev. Vrtulník ji proto transportoval do plzeňské fakultní nemocnice.

„Desetiletého chlapce a starší ženu jsme převezli do nemocnice Cheb s lehkým a středně těžkým zraněním,“ dodala mluvčí.

Řidič odmítl, že by před nehodou jel neopatrně. Hájil se tím, že skupinu spatřil v poslední chvíli, protože ho oslnilo ostré ranní slunce. „Jel jsem sotva čtyřicet. Jenomže pak se to najednou rozsvítilo, a než jsem stačil zareagovat. Měl jsem si sklo pořádně vyčistit,“ řekl. Policie vyloučila, že by byl pod vlivem alkoholu.

Nehoda se stala na přechodu v Tylově ulici. Ten je sice poněkud vygumovaný, ale současně jej vyznačuje také dopravní značka. Jde navíc o přechod se středovým ostrůvkem, který by měl být obzvlášť bezpečný. I přesto se na takových přechodech nehody stávají.