Průvod masek zamířil do Dolní oblasti Vítkovice. Majáles Ostrava odstartoval

Ostravští studenti v pátek oslavují v ulicích města Majáles. Průvod masek prošel z centra města do Dolní oblasti Vítkovice, kde bude až do noci probíhat hudební program. Tradiční studentská oslava se v Ostravě konala vždy na přelomu dubna a května. Letos probíhá v pátek a posunula se tak zhruba o dva týdny.

Podle Pavla Láhnera ze Stavovské unie studentů Ostrava mají změny několik důvodů. Organizátoři hlavně doufali, že díky přesunu budou mít k akci příznivější počasí.

Právě návštěvnost loňského ročníku totiž byla kvůli špatnému počasí výrazně horší, než organizátoři předpokládali, a majáles tak skončil ve ztrátě, kterou se pořadatelům podařilo vyrovnat letos v únoru.

Nový termín vybrali organizátoři i s ohledem na harmonogram zkouškového období či maturit. Přesun akce na pátek by měl nalákat více absolventů, kteří v týdnu pracují a majáles si tak nemohli dostatečně užít.

Oproti minulému roku, kdy se Majáles Ostrava konal na louce podél Jantarové stezky a Dolu Hlubina, se přesune zpět pod Vysokou pec (v Dolní oblasti Vítkovice). Věříme, že tímto rozhodnutím potěšíme nejednoho návštěvníka.
Pavel Láhner
Stavovská unie studentů Ostrava

Na návštěvníky letos čeká pět scén a více než 30 vystoupení včetně doprovodného programu. Vystoupí například Mandrage, No Name, Wohnout, Mirai nebo Sto zvířat.