Nález letecké bomby z války odpoledne zastavil vlaky mezi Plzní a Žatcem

Nález letecké bomby z války v Plzni zastavil odpoledne provoz vlaků na trati Plzeň–Žatec. Bomba se našla při opravách na seřaďovacím nádraží u teplárny. Nález nevybuchlé munice z druhé světové války byl oznámen před třetí hodinou odpoledne, kolem 18:30 se pyrotechnikům podařilo odstranit roznětku a eliminovat nebezpečí výbuchu. Ihned poté byl obnoven provoz v Jateční ulici. Provoz na železnici byl obnoven v 18:50.

Podle policejní mluvčí Hany Kroftové se při výkopových pracích při opravě depa našla stará pětisetlibrová anglická letecká puma GP.

Policie zhruba z půlkilometrového okruhu kolem místa nálezu evakuovala asi dvě desítky lidí, převážně zaměstnance železnice.

„Jednotka SŽDC Plzeň svoji technikou pumu vyjmula z výkopu a naložila na speciální vozík policie. Ve večerních hodinách se všichni evakuovaní pracovníci mohli vrátit zpátky do zaměstnání a nájemníci ubytovny do svých domovů,“ dodala mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Po objevení munice byl podle webu Českých drah přerušen provoz mezi stanicemi Plzeň hlavní nádraží a Třemošná u Plzně. Vlak R 1189 jedoucí z Mostu do Plzně proto dráhy v tomto úseku nahradily autobusem.