V Liberci kvůli uzavírkám kolabuje doprava. A bude ještě hůř

V Liberci kvůli uzavírkám kolabuje doprava (zdroj: ČT24)

Dopravu v Liberci komplikují rozkopané silnice. Problémy mají řidiči hlavně ve špičkách, kdy se tvoří dlouhé kolony. Situace se navíc ještě zhorší. Ke stávajícím uzavírkám totiž přibudou další.

V Liberci je aktuálně šest velkých uzavírek. Podle vedoucí libereckého odboru dopravy Pavla Rychetského se už nyní těžko hledají objízdné trasy, které by byly za uzavřené úseky technicky přijatelné. Nejhorší komplikace přitom na řidiče teprve čekají.

Do příštího roku totiž musí být všechny silnice první třídy ve městě opravené. Díky obchvatu se změní na silnice nižších tříd. Stát je tedy předá do vlastnictví krajů a ty trvají na tom, že musí být po kompletní rekonstrukci.

Uzavírky v Liberci
Zdroj: ČT24

1. června tak začne úplná uzavírka silnice 35 ve směru od Turnova do centra Liberce, a to od napojení silnice I/14 až po sjezd do ulice Košické. Úsekem denně projede 40 tisíc aut. Most, přes který silnice vede, je ale v havarijním stavu a potřebuje kompletní rekonstrukci.

Ve druhé etapě se situace ještě zhorší. „Od 1. října pravděpodobně do konce listopadu bude z důvodu rekonstrukce úplně uzavřený i sjezd do centra v ulici Košické,“ uvedl vedoucí krajského odboru dopravy Jan Čáp.

Po dobu rekonstrukce bude veškerý provoz sveden do opačného jízdního pruhu. Vzhledem k hustotě provozu se dají na průtahu Libercem očekávat dlouhé kolony.