Potápěči prohledávají koryto Odry. V řece se měl utopit senior

Policejní potápěči v pátek ráno začali prohledávat koryto řeky Odry nedaleko Oder na Novojičínsku, kde se v sobotu pravděpodobně utopil důchodce. Jejich nasazení umožnil pokles hladiny řeky, která stoupla minulý týden po vydatných deštích. Potvrdil to mluvčí novojičínské policie Petr Směták.

Senior se v rozvodněné Odře nejspíš utopil, když vyrazil na procházku kolem toku, který v danou dobu dosahoval druhého stupně povodňové aktivity, tedy pohotovosti. Policisté po muži začali pátrat v neděli. Doposud ale jen prohledávali břehy.

Řeky, kterým minulý týden zvedly hladiny deště, mají v Moravskoslezském kraji zatím zřejmě dvě oběti. V rozvodněné řece se pravděpodobně v sobotu utopila šedesátiletá žena, která se šla kolem ní projít. Její tělo se našlo v neděli poblíž Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku. Už v pátek zemřel senior v Příboru na Novojičínsku, který asi také utonul. Příčinu smrti musí ale ještě v obou případech určit nařízená pitva.

Podle Petra Smětáka už policisté na břehu dříve našli čepici pohřešovaného muže a balíček s jídlem, které si nesl z nedaleké restaurace.

Hladiny řek v Moravskoslezském kraji se zvedly v pátek po předchozích několikadenních deštích. Situace v Povodí Odry se začala ještě v pátek odpoledne uklidňovat. Déšť ustal a hladiny postupně klesaly. Na některých místech kulminovaly v noci na sobotu.

Události: Největší problémy působila Bečva (zdroj: ČT24)

Uložit