Ucpané centrum, zpožděné tramvaje. Opravy komplikují dopravu v Brně

Řidiči stojící v kolonách a tramvaje, které měly i třicetiminutové zpoždění. S takovými komplikacemi na silnicích v centru města se po prodlouženém víkendu potýkali v Brně. Frekventovaná ulice Koliště bude přitom částečně uzavřena až do konce září.

Ráno byla v Brně nejhorší situace v centru města. Na křížení ulic Merhautova a Jugoslávská stálo v úterý ráno i šest tramvají za sebou. 

„Téměř po celém Brně je velmi hustý provoz, silnice jsou zahlcené individuální dopravou. Alespoň na části tras jednotlivých linek se snažíme řadit záložní autobusy,“ uvedl v úterý ráno na svých stránkách brněnský dopravní podnik.

Komplikace až do září

Komplikace způsobily také opravy ulice Koliště na malém městském okruhu. Ulici stavební firmy částečně uzavřely kvůli opravám parovodů, s rekonstrukcí tam dělníci skončí až v září.

Dopravní omezení v centru Brna
Zdroj: brno.cz

„Navrhli jsme řidičům objížďku ulicemi Lidická, Kounicova, Veveří, Milady Horákové a Moravské náměstí. Ta by měla přetíženému místu odlehčit,“ řekla mluvčí brněnského magistrátu Zuzana Taušová. I tyto ulice jsou po prodlouženém víkendu ucpané auty. Podle mluvčího policie Pavla Švába se ale doprava úplně nezastavila.

Kolony i na objízdných trasách

Na Kolišti jsou přitom od úterý 2. května až do konce září uzavřené dva jízdní pruhy ze čtyř od Žerotínova náměstí až za křižovatku s ulicí Milady Horákové. Důvodem je přestavba parovodu na teplovod.

Problémy v dopravě v centru Brna (zdroj: ČT24)

„Kolony tak logicky vznikají už před tímto zúžením,“ poznamenal Šváb. Řidiči ráno popojížděli například při cestě do centra v ulici Kounicova, Lidická, ale i ti, kteří zkoušeli uzavírku objet po Rooseveltově a přes Moravské náměstí. Kolony se tvořily ráno také v ulici Sportovní a Drobného.