Vlaky na nejvytíženější trati stály. U kolejí ležela mrtvá žena

Ranní špičku na nejvytíženější železniční trati u Prahy narušil nález mrtvého těla. Doprava v části trati mezi Prahou a Kolínem se zastavila v době, kdy jezdí nejvíce lidí. Dálkové vlaky jely odklonem přes Nymburk, místo osobních vlaků zavedly České dráhy v úseku Velim–Kolín náhradní autobusovou dopravu.

Nález těla zastavil dopravu před sedmou hodinou ráno. Po jedné koleji se opět začalo jezdit kolem osmé. Na místě zatím zasahovali policisté i záchranáři. Zatím ale není ani jasné, jak dlouho ženské tělo u kolejí leželo. „Bude nařízena soudní pitva,“ řekla policejní mluvčí Martina Fejfarová.

Výluka, která po nálezu začala, tvrdě postihla dobu, kdy po trati Praha–Kolín jezdí nejvíce vlaků. Regionální vlaky přestaly mezi Velimí a Kolínem jezdit s tím, že cestující museli přestupovat do náhradních autobusů. Dálkové vlaky potom jezdily z Poříčan do Kolína odklonem přes Nymburk a některé nabraly téměř hodinové zpoždění. Ranní vlak do Varšavy, který železničáři odklonit nestihli, musel v Poříčanech celou dobu čekat, takže nabral zpoždění přes dvě hodiny.

Střet vlaku s chodcem ovlivnil i provoz na trati, která vede z Prahy do Kolína přes Lysou nad Labem a Nymburk. Protože dálkové vlaky jezdí tudy, zbylo méně místa pro spoje, které tudy jezdí obvykle. ČD varovaly, že to může způsobit až dvacetiminutová zpoždění.