Nehoda dodávky zastavila provoz na D1, čtyři těžce ranění

Nehoda dodávky na 125. kilometru dálnice D1 odpoledne zastavila provoz ve směru na Prahu. Zranilo se devět lidí, z toho čtyři těžce. Na místě zasahovali záchranáři se třemi vrtulníky a policisté odkláněli dopravu na exit 134 Měřín. Po čtvrté hodině se podařilo otevřít jeden jízdní pruh.

Policie se dozvěděla o nehodě krátce před 13:30. „Dodávkové vozidlo, v němž cestoval větší počet osob, narazilo zezadu do kamionu, který stál na dálnici v koloně,“ uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Všichni pasažéři dodávky pocházejí z Moldavska, řidič nabouraného nákladního auta je z Turecka.

Ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová doplnila, že čtyři lidé utrpěli těžká zranění, dva střední a tři byli zranění lehce. Na místě zasahovaly záchranářské vrtulníky z Jihlavy, Prahy a Brna a čtyři záchranářské výjezdové skupiny.

„Tři z těžce zraněných byli převedeni na umělou plicní ventilaci a dopraveni vrtulníkem do traumacenter v Brně a Praze. Čtvrtého těžce zraněného vezla do Brna sanitka. Ostatní zranění skončili v nemocnici v Jihlavě,“ dodala Filová. 

Auta, která policisté odkláněli na objížďku uzavřeného úseku, mohla na dálnici najíždět zpět na 112. kilometru exit Jihlava. Uzavírka tahu na metropoli trvala do půl páté, kdy se podařilo v jednom jízdním pruhu obnovit provoz. Několikakilometrová kolona se zvolna rozjíždí.