Opravy nadjezdů ve Zlíně a Vsetíně na několik měsíců omezí dopravu ve městech

Silničáři ve Zlínském kraji pokračují v opravách druhé poloviny Gahurova nadjezdu ve Zlíně a nově začali s rekonstrukcí důležitého nadjezdu ve Vsetíně. Pro řidiče to znamená několikaměsíční omezení a komplikace. Rekonstrukce jsou aktuálně největší a nejdůležitější dopravní investicí kraje.

Dvě naprosto zásadní investice silničářů ve Zlínském kraji v letošním roce, to jsou pokračování oprav Gahurova nadjezdu ve Zlíně a mostu ve Vsetíně. Zlínský nadjezd byl postaven v roce 1986. Podle dopravních průzkumů po něm projede každý den skoro dvacet tisíc aut.

Místo dopravního omezení ve Zlíně
Zdroj: Ředitelství silnic Zlínského kraje

Vloni stroje obsadily a obnovily východní polovinu mostu. Letos pokračují na druhé polovině.
Víc než čtyři měsíce budou muset řidičům stačit namísto čtyř jenom dva jízdní pruhy. „Uprostřed zůstanou betonová svodidla a za nimi bude stavební firma pracovat na rekonstrukci opačné strany nadjezdu. Při jízdě ve směru od Jižních Svahů bude opět platit zákaz odbočení vlevo do Vodní ulice,“ uvedl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Drobné komplikace zaznamenali ve Zlíně zatím jen v dopravní špičce

„V ranní a odpolední špičce se v místě sice tvoří kolona, auta ale projíždějí a zdržení není tak veliké,“ popsal aktuální situaci ve Zlíně redaktor Luboš Dostál.

Oprava nadjezdu ve Zlíně potrvá do 6. srpna. Souběžně s pracemi na vozovkách bude stavební firma v době od 26. června do 4. září pracovat na rekonstrukci spodní části mostu. Tyto práce se provozu na mostě bezprostředně dotýkat nebudou. Vyžádají si ale výluky na železniční trati ze Zlína do Vizovic a omezení provozu na silnici pod mostem. Veškeré stavební práce na rekonstrukci nadjezdu by měly být hotovy do konce října 2017. Oprava mostu přijde na padesát čtyři miliony korun a zaplatí ji kraj i evropské fondy.

Oprava mostu ve Vsetíně bude ještě dražší a rozsáhlejší

Místo dopravního omezení ve Vsetíně
Zdroj: Ředitelství silnic Zlínského kraje

Oprava mostu ve Vsetíně bude ještě větší a ještě dražší než ve Zlíně. Stát bude téměř devadesát dva milionů a stejně jako ve Zlíně ji zaplatí částečně kraj a zčásti evropské fondy. „Stavbu, která je téměř čtyři desetiletí stará, poznamenaly povětrnostní vlivy a intenzivní silniční provoz,“ řekl ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý. Rekonstrukce bude vypadat podobně jako ve Zlíně, za částečné uzavírky, a vyžádá si také několik výluk na železniční trati.

Začaly opravy mostu ve Vsetíně
Zdroj: ČT24

Mostní konstrukce projde rekonstrukcí a most dostane nový povrch. „Součástí stavby bude protihluková stěna z polykarbonátových průhledných desek. Povrch vozovky bude tvořit tichý asfalt,“ popsal stavbu ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý. Celá stavba bude dokončena v říjnu 2018.