Noční požár způsobil výpadek proudu v Plzni. Postihl i fakultní nemocnici

Plzeňští hasiči vyjížděli v noci na středu k požáru ve čtvrti Doudlevce, který zřejmě založili bezdomovci. Oheň způsobil i výpadek proudu v části města, který postihl i fakultní nemocnici v borském areálu. Při požáru přehořely kabely elektrického vedení, škoda je podle hasičů předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun.

K požáru vyjížděli hasiči kolem 21:45. Kvůli poškozenému elektrickému vedení vypadl v noci proud v části Plzně, mimo jiné v areálu fakultní nemocnice. „Žádné závažné problémy to ale nezpůsobilo,“ uvedla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. Podle policie si událost nevyžádala žádná zranění.

Regionální mluvčí ČEZu Michaela Jirovcová dodala, že výpadek proudu trval asi hodinu a čtvrt a postihl stovky domácností. „Nemocnice má vlastní náhradní zdroj energie, takže měla během několika minut opět proud. Vzhledem k tomu, že věc se stala v noci, domácnosti snad také nijak výrazně problémy nepocítily,“ dodala.

Příčinou požáru se zabývají kriminalisté. Podle plzeňského serveru krimi-plzen.cz rozdělali oheň pod Papírenskou lávkou muž a žena. Podle webu plameny vyvolaly i menší výbuch. Podle policejní mluvčí poškodil oheň plastové chrániče vedoucí pod mostní konstrukcí, pak prohořela izolace kabelů elektrického vedení.

Následný zkrat zavinil výpadek elektřiny v borském areálu nemocnice, v Dominikánské a Doudlevecké ulici a na Štefánikově náměstí. Kriminalisté zjišťují veškeré okolnosti i případné viníky. Případ řeší jako podezření z poškození obecně prospěšného zařízení.