Horácké divadlo vozí diváky na představení a zavedlo elektronické vstupenky

Horácké divadlo v Jihlavě láká diváky z malých obcí. Zajišťuje pro ně v rámci vstupného hromadné svozy autobusem. Zmodernizovalo také systém prodeje vstupenek a předplatného. Jsou možné platby kartou, elektronické vstupenky nebo objednávky z mobilů a tabletů. Dosud divadlo v této oblasti zaostávalo.

Bez auta by se lidé z malých obcí na Jihlavsku nedostali. Ve večerních hodinách z některých míst linkové autobusy vůbec nejezdí. Horácké divadlo proto pro své diváky vypravuje autobus vlastní, který zájemce na představení pravidelně sváží.

Ludmila Machová se známými z Polničky takto cestuje do divadla v Jihlavě už sedmnáctou sezonu. Každý rok vidí všechny premiéry. Pro aktuální sedmdesátousedmou sezonu jich Horácké divadlo připravilo šest. „Když jedeme autobusem, tak to máme možnost se svézt do divadla, pobavit se a ještě se nechat dovézt nazpátek,“ pochvaluje si Ludmila Machová.

Lidé oceňují, že ve srovnání s jízdou autem ušetří, v divadle si mohou dát i skleničku a navíc jiné spojení stejně nemají. „Když chcete jet třeba do Brna nebo do Prahy tak z té Prahy nebo z Brna sem není spojení, ani z Jihlavy není spojení, když bych tam chtěla jet třeba soukromě,“ stěžuje si Zdena Holemářová z Hamrů nad Sázavou. Svozový autobus mezi obcemi a Jihlavou najede skoro sto kilometrů. Trasa mu trvá hodinu a půl. Lidem to ale nevadí. „O půl jedenácté jsme doma, to je dobré,“ říká divák z Malé Losenice František Němec.

Diváky v celkem dvaceti předplatitelských skupinách si Horácké divadlo vozí z Kraje Vysočina i z jižních Čech třemi vlastními autobusy. Objednat a zaplatit za lístky mohou nově i elektronicky. „Lidé i z té nejmenší vesničky si mohou lístky objednat přes internet, a pokud mají zájem, my je do našeho divadla dovezeme,“ říká ředitel Horáckého divadla Ondrej Remiáš. Předplatitelů v posledních letech přibývá, teď si jich Horácké divadlo vozí už víc než čtyři a půl tisíce.