V Prčici hořel dětský domov, někdo ho nejspíše zapálil

Požár v domově dětí v Sedleci-Prčici podle vyšetřovatelů pravděpodobně někdo úmyslně založil. Kdo to mohl být, zatím policie neoznámila. Požár nezpůsobil nikomu zranění, zůstala však po něm podle odhadů asi třímilionová škoda.

Že „je pravděpodobnou příčinou vzniku požáru úmyslné zapálení“, se podle mluvčího středočeských hasičů Ladislava Holomčíka shodl hasičský vyšetřovatel i přítomní kriminalisté. Podrobnosti ale zatím hasiči ani policie nesdělili. Vyhořelý dům prohledal i pes vycvičený k vyhledávání hořlavin, který ale žádné místo neoznačil.

V domově dětí v Sedleci-Prčici hořelo ve čtvrtek odpoledne. „Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že ohniska požáru jsou ve dvou pokojích ve druhém nadzemním podlaží v prostoru podkroví, kde v tu dobu naštěstí nikdo nebyl,“ uvedl mluvčí Holomčík.

Upřesnil, že v jednom pokoji hořela pouze postel, ale druhý byl v plamenech celý. Požár se potom z pokoje rozšířil i do střešní konstrukce. Hasiči dostali oheň pod kontrolu zhruba po hodině a ve 14:40 jej zcela zlikvidovali.

Podle policejního mluvčího Zdeňka Chalupy „byly policejním komisařem zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení“. 

Dětský domov v Sedlci-Prčici po požáru
Zdroj: HZS Středočeského kraje