Falešný poplach kvůli bombě na čas omezil provoz Havlova letiště

Anonymní telefonát ve čtvrtek večer oznámil uložení bomby na druhém terminálu pražského Letiště Václava Havla. Policie prostor evakuovala, objekt prohlédli pyrotechnici a psovodi. Nahlášenou bombu nenašli. Provoz na terminálu určeném pro lety do zemí schengenského prostoru se před desátou vrátil do normálu, některé spoje ale nabraly zpoždění.

Bomba byla hlášená na druhém terminálu. Na letiště se proto sjeli policisté, záchranáři a hasiči, příjezdové cesty uzavřeli páskami. Situaci na místě řešil i krizový štáb letiště. Pyrotechnici a psovodi po prohledání prostoru žádnou výbušninu neobjevili.

Cestující čekající na vnitroschengenský odlet se většinou přesunuli na Terminál 1 určený pro spoje ze států nepatřících do Schengenu. „Je to pro nás nepříjemná situace, ale bezpečnost letiště je pro nás na prvním místě,“ uvedl mluvčí pražského letiště Michal Řehořek.

Spoje do Paříže, Amsterdamu, Varšavy a dalších evropských měst čekaly na letištní ploše, až budou moci být cestující odbaveni. Prahu opouštějí se zpožděním.