Výbuch plynu v Tlumačově vážně zranil dva lidi

Výbuch propan-butanové lahve v rodinném domě v Tlumačově na Zlínsku ráno vážně zranil dva lidi, muž a žena utrpěli popáleniny. Část rodinného domu se zřítila. Hasiči mají na místě pět jednotek profesionálů a dobrovolníků.

Neštěstí bylo hlášeno krátce před devátou hodinou ranní. Podle mluvčího hasičů Libora Netopila dům po výbuchu nehořel. „Zřítilo se ale pár nosných stěn,“ řekl Libor Netopil. Na místě přistály dva vrtulníky zdravotnické záchranné služby.

„Muž a žena byli letecky transportováni na popáleninové centrum brněnské fakultní nemocnice,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan. Podle Olšana má žena poškozené dýchací cesty a muž byl popálený. Hasiči mají na místě pět jednotek profesionálů a dobrovolníků. Ti teď budou podle mluvčího čekat na rozhodnutí statika, který posoudí stav objektu.

Podle policejní mluvčí Lucie Javoříkové byli při výbuchu zraněni starší lidé. Příčinu neštěstí policie zjišťuje. Vzhledem k tomu, že zřícené části domu spadly do dvora, nemusela být ulice uzavřena. Policie pouze dopravu reguluje podle aktuálních potřeb zasahujících jednotek.