V centru Chebu se propadla silnice, v díře uvízl taxík

V centru Chebu se v noci propadla silnice v Lidické ulici. Do díry vjelo auto taxislužby, které museli vyprostit až hasiči. Řidiči se nic nestalo. Za havárii nejspíš může porucha vodovodního potrubí pod silnicí. Vytékající voda místo podemlela. Ulice bude několik dnů uzavřená.

Auto uvízlo v propadlé silnici v noci z pátku na sobotu, krátce před 2:30. „Vozidlo taxi postupně hasiči nadzvedávali vyprošťovacími vaky a navijákem jej vytáhli mimo propadlou díru,“ uvedl Kasal. Podle informací z místa už vodárna o poruše v místě havárie věděla, vytékající voda ale silnici podemlela.

„Přívod vody v ulici je zastavený. Od ranních hodin je zajištěna pro obyvatele cisterna s pitnou vodou. Přímo na místě zkontrolovali propad v silnici i pracovníci plynárenské pohotovosti, kteří vyloučili, že by místem pod silnicí vedl plyn,“ uvedl mluvčí hasičů Karlovarského kraje Martin Kasal.

Auto museli vyprostit hasiči
Zdroj: ČTK/HZS Karlovarského kraje

Lidická je vedlejší ulicí pod nemocnicí, hlavní dopravní proud vede po sousedním paralelním tahu, po Evropské ulici. Havárie se podle Kasala dotkne nejvíce obyvatel ulice, kteří v ní nebudou moci parkovat.