U Středokluk havaroval autobus. Jedna cestující zemřela, další jsou zranění

Při nehodě linkového autobusu mezi obcemi Středokluky a Kněževes v okrese Praha-západ ráno zemřela jednapadesátiletá cestující a dalších sedm lidí včetně řidiče bylo zraněno. Silnice byla v místě nehody zhruba šest hodin uzavřena.

„U jedné ženy probíhala do příjezdu záchranářů telefonicky asistovaná resuscitace. Záchranáři v resuscitaci po příjezdu pokračovali, i přes veškerou snahu oživovací pokusy úspěšné nebyly,“ uvedla mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová.

Zda žena zemřela kvůli zraněním způsobeným přímo nehodou, nebo se u ní objevily jiné zdravotní komplikace, určí až nařízená zdravotní pitva.

K nehodě došlo okolo půl šesté ráno. Linkový autobus společnosti ČSAD MHD Kladno jel na lince Koleč–Praha, vezl asi dvacet lidí. Jeho cesta skončila v pravotočivé zatáčce za Středokluky. Za volantem seděl šestapadesátiletý řidič s praxí 26 let v nákladní i autobusové dopravě.

„(Řidič) říkal, že dělal všechno možné, ale na kluzké vozovce ztratil vládu nad autobusem. Ten sjel z vozovky a narazil do stromu,“ popsal ředitel společnosti Ludomír Landa. Nad nehodou vyjádřil lítost a uvedl, že se firma spojí s rodinou zemřelé a nabídne jí pomoc.  

UvR: Silnice, kde havaroval autobus, je často sjízdná jen obtížně (zdroj: ČT24)

„Na místě jsme ošetřili sedm lehce zraněných lidí, většinou šlo o tržné rány v obličeji,“ doplnila Effenbergerová. Zraněné převezla záchranná služba do kladenské a motolské nemocnice. 

Silnice je od 12 hodin průjezdná. Po desáté hodině podle redaktora ČT Pavlase silnici projel sypač a řidiči by si měli dát pozor především na prudký vítr.