Plán letošních uzavírek v Praze: Největší problémy přinese oprava Karlova náměstí a křižovatky U Bulhara

Řidiče čekají komplikace na magistrále i Karlově náměstí (zdroj: ČT24)

Prahu v letošním roce čekají desítky oprav na silnicích, řidiči se proto musí obrnit trpělivostí. Největší komplikace nastanou na magistrále, od srpna do října se totiž bude frézovat vozovka na křižovatce U Bulhara. Od července se až do konce roku bude opravovat také Karlovo náměstí a omezení dopravy se dotkne i Žitné, Ječné nebo Resslovy ulice. Tato uzavírka se dá podle náměstka primátorky Petra Dolínka přirovnat k loňské opravě Korunovační ulice, která na několik měsíců výrazně ztížila život v Dejvicích.

Dělníci budou také pokračovat v opravách Nuselského mostu, tady musí řidiči počítat s omezením zhruba do října. V ulici 5. května v úseku mezi ulicemi Michelská a Vyskočilova pak budou od února do konce srpna dělníci instalovat protihluková opatření.

Omezení, které bude podle Dolínka „bolestné“, čeká řidiče na dvou úsecích Patočkovy ulice – od července do konce roku mezi Brusnicí a Střešovickou ulicí a od srpna do října mezi Bělohorskou ulicí a ulicí Pod Královkou. Provoz tam bude veden jedním pruhem.

Největší letošní uzavírky v Praze
Zdroj: ČT24

Jaká další omezení čekají na řidiče?

Úplná uzavírka čeká od září do října Koněvovu ulici v Praze 3. Půjde o úsek mezi ulicemi Jana Želivského a Rečkova.

V části Branické ulice v Praze 4 začne oprava silnice v březnu a potrvá do konce roku.

Po etapách bude od června do konce září uzavíráno nábřeží Kapitána Jaroše v úseku od Letenského tunelu až po ulici Dukelských hrdinů.

V ulici V Holešovičkách v úseku ulic Zenklova a Kubišova budou dělníci během letních prázdnin frézovat silnici a pokládat méně hlučný asfalt.

Dlouho očekávaná oprava se uskuteční také v Praze 10 v rozbité ulici U Seřadiště.

U stanice metra B Nové Butovice chystá město opravu mostu pro pěší. Nový most pro chodce vznikne i v lokalitě Waltrovka v Radlicích.