Na Štvanici explodovaly tlakové lahve a vzplála dílna

iReportér Tomáš Linhart: Požár na pražské Štvanici (zdroj: ČT24)

Na pražské Štvanici v těsném sousedství Negrelliho viaduktu a skateparku hořela ve čtvrtek dopoledne rozlehlá dílna. Hasiči dostali plameny rychle pod kontrolu, nyní místo dohašují. Příčina požáru zatím není známá.

V jednopatrovém objektu o velikosti deset krát pětadvacet metrů z vlnitého plechu se vyráběly skateboardové překážky. V areálu se pracovalo s tlakovými lahvemi, před požárem probíhaly svářečské práce.

Hasiči dostali hlášení o plamenech v jedenáct hodin. „Před naším příjezdem se zaměstnancům naštěstí podařilo vynést acetylenové soupravy, které uvnitř byly, nicméně zůstaly tam propanbutanové lahve a barvy, které během zásahu vybuchovaly a komplikovaly ho,“ doplnil velitel zásahu Josef Křen.

Několika jednotkám se přesto oheň podařilo dostat pod kontrolu během půl hodiny, nyní vyhořelou dílnu dohašují. K technickému objektu bezprostředně přiléhá místnost patřící k zázemí skateparku. Tu se podle mluvčí pražských hasičů Pavlíny Adamcové podařilo před ohněm uchránit.

Spolu s hasiči na vltavský ostrov preventivně vyjela i záchranná služba, podle dosavadních informací nicméně nikdo zraněný nebyl. Předběžná škoda na areálu činí milion korun. Příčinu požáru zkoumají vyšetřovatelé, známá dosud není.