Úřad dočasně nevydává parkovací karty. Policie přestupky tolerovat nebude

Lidé, kteří si loni nestačili vyřídit na úřadě městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz parkovací karty, musejí letos na jejich vydání počkat až do 10. ledna. Úřad má totiž z technologických důvodů zavřeno. Policisté již vzkázali, že případná provinění řidičů, kteří stojí na vyhrazených místech, budou trestat.

Problémy s parkováním svých vozidel musejí od pondělka řešit ti obyvatelé centra Ostravy a sídliště Fifejdy II, kteří si dosud neobjednali novou parkovací kartu.

Obvod přitom nabízel zájemcům o parkovací karty jejich vyřízení už od poloviny října minulého roku. „Upozorňovali jsme ve všech možných médiích, na webových stránkách, na Facebooku, že to lidé nemají nechávat na poslední chvíli,“ sdělila mluvčí Úřadu Moravské Ostravy a Přívozu Jana Pondělíčková.

Parkovací karty (zdroj: ČT24)

V loňském roce vydal úřad Moravské Ostravy a Přívozu dohromady 1260 parkovacích karet. Pro letošní rok je jich vydáno prozatím jen 600. Cena parkovací karty se pro letošní rok nemění. Karta pro rezidenta, který bydlí v centru Ostravy, stojí 840 korun na rok, v oblasti Fifejdy II. pak 180 Kč.

Městská policie podle zjištění redaktorky ČT Martiny Koziolové nebude tolerovat přestupky řidičů, kteří budou stát na vyhrazených parkovacích místech bez platného povolení.

Případná přestupková jednání budeme řešit v souladu s platnou legislativou. Nelze očekávat žádné výjimky, budeme postupovat dle zákona.
Michal Maršo
mluvčí Městské policie Ostrava

Placená parkovací zóna byla v centru Ostravy zřízena v roce 2002. Nyní je zde k dispozici přibližně 2000 míst. Zóna Fifejdy II je poměrně nová, vznikla předloni 1. října. Oblast s označením „4“ omezuje stání v pracovních dnech od 7. do 20. hodiny. Tvoří ji místní komunikace na ulici Hornopolní, Novinářská, smyčka Ahepjukova 3 napojená na ulici Novinářskou, chodník s cyklostezkou „F“, severní hranice pozemků za areálem Pivovaru Ostravar, ulice Gen. Píky s návazností na Hornopolní.