OBRAZEM: Univerzita Karlova postaví na Albertově kampus za 2,5 miliardy

Jak by mohl vypadat budoucí kampus Univerzity Karlovy na Albertově, ukazuje výstava v Křížové chodbě Karolina a nyní také na webu ČT24. Představuje architektonické návrhy z prvního i druhého kola architektonické soutěže včetně vítězného od studia „Znamení čtyř – architekti“. Druhou cenu získalo studio Atelier M1 architekti.

Kampus Albertov bude největší výstavbou Univerzity Karlovy v centru Prahy za posledních sto let. Jeho součástmi budou Biocentrum a Globcentrum, které se zaměří na různé směry přírodovědného výzkumu a budou je využívat Matematicko-fyzikální, Přírodovědecká a 1. lékařská fakulta UK.

Pracovat by v nich mělo asi 1200 lidí, uvnitř budou laboratoře, pracovny, seminární i přednáškové sály stejně jako skladové či technické místnosti.

Nový kampus by měl začít fungovat v roce 2022, jeho výstavba přijde na 2,5 miliardy korun, které by měl poskytnout stát ze svého rozpočtu.

Výstava architektonických návrhů měla vernisáž v pondělí, nyní již je plně a zdarma přístupná. Zůstane to tak až do 25. ledna 2017 každý den od 10 do 18 hodin.