Veselou ulici v Brně zaplavila voda. Kvůli prasklému potrubí je na suchu šest domů

Veselou ulici v centru Brna zaplavila nad ránem voda vytékající z prasklého vodovodního potrubí a zároveň částečně podemlela silnici. Ulice je od té doby zcela neprůjezdná a na místě jsou nyní už instalované zábrany. Kvůli havárii jsou bez vody také obyvatelé šesti domů. Podle mluvčí vodáren Renaty Hermanové by v nich měla opět začít téct ještě dnes.

Některé restaurace musely kvůli prasklému potrubí přes poledne omezit provoz. Na opravách mají vodohospodáři podle odhadů pracovat do šestnácti hodin. O havárii vodovodního potrubí ve Veselé ulici v úrovni hotelu International se strážníci dozvěděli před půl šestou ráno. Na zaplavenou ulici je upozornila kolemjdoucí.

Zatímco brzy ráno ještě hlídky na místě odkláněli provoz přes Zelný trh, kudy vede objízdná trasa, nyní je už nahradily zátarasy. V ulici teď jsou pouze pracovníci vodáren, kteří na místo dorazili po šesté hodině ráno a zastavili přívod vody. 

„Zatím děláme výkopové práce a až poté můžeme zjistit konkrétní příčinu havárie. Dodávku vody obnovíme dnes, pokud se nevyskytnou nějaké komplikace,“ uvedla mluvčí vodáren Hermanová. Práce může také komplikovat slabý mráz. Pro postižené obyvatele vodárny přistavily cisternu s vodou. Vedle ulice je také stavební jáma pro stavbu Janáčkova kulturního centra. „Voda nám žádnou škodu nezpůsobila,“ řekla mluvčí budované kulturní instituce Kateřina Konečná.