Pro skateboardisty i bikery vzniká nový park. Zázemí poskytne bývalá hala drátoven

Hala pro adrenalinové sporty

Bývalá hala drátoven v Karviné – Novém Městě se rychle proměňuje v azyl pro bikery, skateboardisty a in-line bruslaře. Halu vytipoval přímo místní Wheel club. Město ji koupilo loni a nyní finišuje s opravami.

„Extrémní jezdci ještě před rokem museli trénovat na venkovním prostranství pod krytým bazénem,“ uvedla redaktorka České televize Martina Koziolová s tím, že tam ale už plochy ani překážky nevyhovovaly. Hlavně z bezpečnostních důvodů tak musel být areál uzavřen.  

Podle zástupce Wheel clubu Tomáše Janíka bude areál plný nejrůznějšího vybavení, které ocení právě vyznavači exémních sportů. Nebude zde podle něj například chybět ani jáma naplněná molitanem. „Bude přístupný i dětem v doprovodu zákonného zástupce. Podmínkou je přilba a chrániče,“ dodal.

Dohodli jsme se se sportovci na novém řešení. Splní to i další účel – bude to krytá budova a bude sloužit více adrenalinovým sportům. Areál by měl být navíc oplocený, takže opravdu bezpečnější než otevřená plocha u bazénu.
Jan Wolf (ČSSD)
náměstek primátora Karviné

Nadšenci mají areál od stavebníků převzít koncem prosince. „Stavbaři nyní dodělávají izolaci budovy a opláštění. Musejí ji také natřít, ale v současných klimatických podmínkách to není možné,“ sdělila redaktorka České televize Martina Koziolová. „Máme celou zimu na to, abychom halu vybavili. V provozu bude na jaře či v létě,“ doplnil Tomáš Janík. 

Podle vedení města je krytá hala pro tyto sporty v rámci ČR ojedinělou záležitostí. Její koupi za 2,1 milionu Kč odsouhlasili zastupitelé na loňském zářijovém zasedání.