Policie navrhla obžalovat vražedkyni ze smíchovského nákupního centra

Pražští policisté navrhli obžalovat ženu, která v létě zabila nakupující v obchodním centru na pražském Smíchově. Oznámila to mluvčí městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Zda kriminalisté podali návrh na obžalobu z vraždy nebo z jiného trestného činu, ale neuvedla.

Návrh na obžalobu nyní posoudí státní zástupce, útočnici může obžalovat, nebo spis vrátit policistům k došetření. Za vraždu by ženě, která je nyní ve vazbě, hrozilo až 18 let vězení.

Žena, která byla ten den propuštěna z bohnické léčebny, pobodala jinou ženu v obchodním centru Nový Smíchov. Napadená na místě zemřela. 

Žena byla před incidentem na Smíchově na psychiatrii v Bohnicích. Dva týdny před vraždou napadla na toaletách v kavárně na pražském Újezdu neznámou zákaznici, a byla následně převezena na psychiatrii. Lékaři ale o útoku informace od policistů nedostali. Generální inspekce bezpečnostních sborů kvůli tomu dva zasahující policisty nedávno obvinila.

Policie v obchodním centru na Smíchově
Zdroj: ČT24

Psychiatrickou nemocnici Bohnice prošetřovala kvůli incidentu expertní komise. Na konci srpna oznámila, že lékaři nepochybili. Uvedla, že chyba byla v komunikaci mezi policií, záchranáři a lékaři psychiatrické nemocnice.

Ředitel bohnické nemocnice Martin Hollý už dříve uvedl, že pacientka byla z léčebny propuštěna ve stabilizovaném stavu a s nastaveným užíváním léků. Stejně jako v jiných podobných případech dostala kontakt na lékaře, který by ji převzal do péče.