Při dopravní nehodě u Moravských Budějovic zemřeli tři lidé

Tři lidé ve středu ráno zemřeli při srážce osobního a nákladního auta u Moravských Budějovic na Třebíčsku. Silnice první třídy číslo 38 ve směru na Znojmo byla několik hodin uzavřená. Policisté  dopoledne odkláněli  dopravu na okolní silnice. V poledne byl obnoven provoz jedním jízdním pruhem. Krátce před jednou hodinou byla už silnice průjezdná v obou směrech.

Nehoda se stala kolem šesté hodiny poblíž Zvěrkovic. Osobní auto Škoda Fabia combi se srazilo s kamionem a po nárazu začalo hořet. Co bylo příčinou nehody policisté vyšetřují. Jednou z možností je náhlá zdravotní indispozice, nebo mikrospánek řidiče osobního vozu. „Vozovka v místě nehody namrzlá nebyla,“ řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté celé dopoledně odkláněli dopravu ve směru od Jihlavy na odbočce na Vesce. V opačném směru od Znojma vedla objízdná trasa z Grešlového Mýta přes Hostim a Zvěrkovice zpět na silnici I/38. 

Odklízení následků nehody automobilu s kamionem (zdroj: ČT24)

Ke zvýšené opatrnosti, a to hlavně na Žďársku, nabádali dopoledne řidiče také silničáři. Na vedlejších silnicích tam komplikovalo dopravu náledí, místy byla mlha. Na silnicích první třídy leží  stále zbytky rozbředlého sněhu po chemickém ošetření. Na celé Vysočině se vyskytují dešťové přeháňky. Všechny silnice jsou sjízdné.