Řidiči si oddechnou. Oprava hlavního tahu z Beskyd do Ostravy má brzy skončit

Oprava hlavní silnice z Beskyd do Ostravy

Po hlavním tahu z Ostravy do Beskyd denně projede na 25 000 automobilů včetně kamionů. Silnou dopravu blokují tři dopravní uzavírky kvůli stavbě protihlukové stěny v Hodoňovicích na Frýdeckomístecku a kvůli rekonstrukci dvou mostů v Ostravě. Dopravní komplikace s největší pravděpodobností zmizí do konce měsíce.

Kvůli opravě železničního mostu v Ostravě - Vítkovicích na ulici Místecké museli řidiči dva roky jezdit po vozovce, která byla zúžena do jednoho pruhu. A příští týden měla skončit i oprava dalšího mostu v Ostravě, který je na hlavním tahu do Beskyd. Kvůli deštivému počasí to ale stavbaři nestihnou.

„Firma zpracovala dopis, ve kterém žádá prodloužení termínu o asi šest a půl dne,“ sdělil mluvčí Ostravských komunikací Jiří Maléř. Podle zjištění redaktora České televize Jiřího Loučky ale toto zpoždění nijak řidiče neomezí. „Dopravní omezení kvůli stavbě skončí a řidiči budou opět jezdit ve čtyřpruhu,“ uvedl.

Oprava více než dvoukilometrového úseku vedoucího přes Frýdek-Místek byla rozdělena na několik etap. V místech, kde se pracuje, zatím jezdí řidiči oboustranně v jednom jízdním pruhu. V daných úsecích není možné využít sjezdy a nájezdy, a motoristé tak musí počítat s objížďkami.

Omezení se dotklo i linek městské hromadné dopravy. Cestující musí počítat s tím, že některé autobusové zastávky jsou nebo budou přesunuty a spoje mohou mít zpoždění.

Co se týče oprav protihlukové stěny v Hodoňovicích na Frýdeckomístecku o délce čtyř kilometrů, i zde může dojít k posunutí termínu jejího dokončení.

Práce totiž může zbrzdit deštivé počasí. Podle mluvčího ředitelství silnic a dálnic Jana Rýdla by stavba za ideálních podmínek měla skončit do konce příštího týdne. Do té doby budou řidiči stále jezdit kyvadlově jedním pruhem.