Hasiči našli v sutinách domu v Kladně tělo muže

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch domu v Kladně (zdroj: ČT24)

Hasiči v noci na čtvrtek našli v Kladně v sutinách domu mrtvého muže. Budova se zřítila ve středu zřejmě po výbuchu plynu. Podle informací ČTK šlo o osmašedesátiletého muže. Nalezen byl ve sklepních prostorách. Podle kladenské policejní mluvčí Jany Šteinerové pokračuje vyšetřování příčiny výbuchu. Jeden zraněný zůstává v nemocnici.

Dům byl po výbuchu zcela zdemolovaný, hasiči museli zajistit i sousední budovu. Sutiny nejdříve začali odklízet ručně, poté zapojili i speciální sací bagr. Mrtvého vyprostili po více než dvanácti hodinách. „Kolem 2:00 jsme našli na místě osobu, ale bohužel bez známek života,“ sdělila ve čtvrtek ráno mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Hasiči vyjížděli k výbuchu v kladenské části Kročehlavy ve středu před polednem. Na místě byl silně cítit plyn. Jednoho zraněného muže ošetřili záchranáři, poté ho převezli do vojenské nemocnice v pražských Střešovicích.

Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů včetně pražského speciálního záchranného týmu USAR (Urban Search and Rescue Team). Ten má výcvik i vybavení na vyhledávání a vyprošťování osob ze sutin a do vyhledávání byli zapojeni i speciálně cvičení psi.

Z Hlučína pak dorazil útvar s těžkou technikou, který přivezl sací bagr a těžkou kolovou techniku na odklízení sutin. S prohledáváním sutin pomáhala také speciální štěrbinová kamera, která se používá pro vyhledávání zavalených osob.

Odpoledne navíc museli hasiči na několik hodin práce přerušit, protože hrozilo zřícení štítové zdi sousedního domu. Místo tak nejprve museli zajistit. Později se podařilo ze zříceného domu dostat ven psa. Případ je vyšetřován jako obecné ohrožení z nedbalosti.