Výbuch v Kladně zdemoloval rodinný dům. Jeden člověk je stále pod sutinami

BEZ KOMENTÁŘE: Výbuch domu v Kladně (zdroj: ČT24)

Pravděpodobně výbuch plynu zcela zdemoloval dům v kladenské části Kročehlavy. Silně poškozený je i dům sousední. Zraněn byl minimálně jeden člověk. Na místě zasahují hasiči a kynologové, kteří stále pátrají po starším muži, jenž by měl být v troskách. Zatím se jim podařilo vyprostit jen psa, který je živý a v pořádku.  „Postupujeme sacím bagrem, ručně vyklízíme sutiny a pořád to děláme nejšetrněji vzhledem k pohřešované osobě,“ vysvětlila mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Práce na odklízení trosek postupují velmi pomalu. Hasiči nemohou použít těžkou techniku, protože by pod sutinami měl být člověk. Odpoledne navíc museli na několik hodin práce přerušit, protože hrozilo zřícení štítové zdi sousedního domu. Místo tak nejprve museli zajistit. 

Z Prahy dorazil na místo i speciální vyhledávací a záchranný tým USAR (Urban Search and Rescue Team). Ze Zbiroha pak dorazil útvar s těžkou technikou, který přivezl sací bagr a těžkou kolovou techniku na odklízení sutin. S prohledáváním sutin pomáhá také speciální štěrbinová kamera, která se používá pro vyhledávání zavalených osob.

Záchranáři po výbuchu ošetřili jednoho raněného. Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové byl připojen na umělou plicní ventilaci a převezen do pražské střešovické nemocnice. Podle informací ČTK se narodil v roce 1975. 

Výbuch v Kladně zdemoloval rodinný dům (zdroj: ČT24)

K výbuchu došlo před polednem v ulici 5. května. Místo je uzavřené páskami a hlídají ho policisté. Příjezd z ulice Milady Horákové je uzavřený. Případ je vyšetřován jako obecné ohrožení.