Požár polikliniky na Jihlavsku připravil rodinu o střechu nad hlavou

V Třešti hořela střecha polikliniky (zdroj: ČT24)

V Třešti na Jihlavsku hořela v noci na úterý střecha polikliniky v Palackého ulici. Škodu hasiči odhadli na 2,8 milionu korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn, čtyřčlenná rodina z podkrovního bytu ale přišla o střechu nad hlavou. Město pro ně proto zajistilo náhradní ubytování.

„Co požár zapříčinilo, ještě nevíme,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Vyšetřovatelé ještě místo požáru prohlížejí. Oheň likvidovalo 11 jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Z bytu v podkroví hasiči v noci evakuovali čtyři lidi. Nikomu se nic nestalo, rodina strávila noc u příbuzných.

Poliklinika začala hořet večer kolem 22. hodiny. Plameny zasáhly část střechy o rozloze 12 krát 15 metrů, proto na místo vyjížděla i výšková technika. Pomocí několika vodních proudů se hasičům podařilo dostat oheň pod kontrolu po 40 minutách, dohašování skončilo kolem 04:30.

Budova polikliniky patří městu: v přízemí a prvním patře je mimo jiné ordinace lékaře, kanceláře a také provozovny služeb, v podkroví pak zmíněný byt. Starosta Vladislav Hynk uvedl, že má město pro rodinu náhradní byt do doby, dokud nebude jejich původní bydlení v pořádku.

Během úterka se v části budovy zprovozňovala elektřina a odpoledne se dali do práce také klempíři a pokrývači. Ti musí co nejdříve zakrýt střechu, pak se začne s opravami bytu a dalších kanceláří.