Na silnici Kutná Hora – Praha havaroval autobus, 15 zraněných

Na silnici z Kutné Hory do Prahy havaroval odpoledne linkový autobus. Zranění utrpělo podle záchranné služby patnáct lidí. Tři z nich přepravily vrtulníky do nemocnic. Autobus skončil v poli, zůstal však stát na kolech.

Kloubový autobus havaroval kolem jedné hodiny odpoledne u Doubravčan na Kolínsku. Jel na pravidelné lince po silnici I/2, která spojuje Prahu, Kutnou Horu a Pardubice. Podle mluvčího krajských hasičů Ladislava Holomčíka skončil po nehodě v poli. Policejní mluvčí Zdeněk Chalupa doplnil, že díky tomu, že je autobus mimo vozovku, zůstala silnice průjezdná.

Podle informací ČT řidič pravděpodobně za jízdy usnul a poté strhl řízení tak, že hrozila kolize s domem u silnice. Raději proto sjel na pole, kde autobus po prudkých manévrech zastavil.

Hasiči měli prvotní informace o třinácti zraněných lidech včetně tří s těžkými zraněními. Mluvčí záchranné služby Petra Effenbergerová však uvedla, že záchranáři ošetřili patnáct zraněných. Původně hovořila až o devatenácti, později upřesnila, že záchranná služba původně mezi zraněné započítala i lidi, kteří jeli sanitkami jako doprovod zraněných.

Jedna žena utrpěla vážné poranění hrudníku a pacienti ji nalezli v bezvědomí. „Vrtulník ji přepravil do nemocnice,“ uvedla mluvčí. Vrtulníky odvezly do pražských nemocnic i další dva zraněné. Jedenáct lidí s lehčími poraněními převezly sanitní vozy do regionálních nemonic v okolí, patnáctému zraněnému postačilo ošetření na místě.