Na Zlínsku hořela zemědělská hala, škoda přesáhne milion korun

Telefonát mluvčího hasičů Zlínského kraje (zdroj: ČT24)

Mohutný požár stovek uskladněných balíků sena zachvátil v noci na neděli zemědělskou halu v Tlumačově na Zlínsku. Na místě zasahovalo hned 17 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Oheň zasáhl asi polovinu haly o rozloze 20 krát 100 metrů, v níž bylo zhruba 800 balíků lisovaného sena. Škoda podle prvotních odhadů přesáhne milion korun. Hasiči na místě stále zasahují, příčina požáru se vyšetřuje.

K hořící hale v areálu statku vyjeli hasiči kolem 22:40. Už při příjezdu viděli silnou záři a hustý kouř, který z areálu stoupal. „Ve 22:52 hodin vyhlásil operační důstojník druhý stupeň požárního poplachu. Na místo zásahu byly postupně povolávány další posilové jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. Ty se zapojily jak do hasebních prací, ke kterým byla využita i výšková technika, tak k dopravě vody k doplňování cisteren,“ uvedl mluvčí hasičů.

Hasiči využili i kolový nakladač ze statku, se kterým vyváželi balíky mimo zasažený objekt. Tam je hasiči rozebírali a dohašovali. Požár dostali pod kontrolu v 00:20. Na místo se nakonec sjelo 17 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů se 17 cisternovými automobily, automobilním žebříkem a protiplynovým kontejnerovým automobilem.

Hasiči jsou stále na místě, povoláno bylo osm nových jednotek dobrovolných hasičů, kteří střídají své kolegy. Na místě se budou střídat i profesionální hasiči. Zásah bude ještě delší dobu pokračovat, doplnil Netopil.