Jediné kasino ve Vsetíně bude provozovat pražská firma. Ročně zaplatí městu šest milionů korun

Vsetín vybral provozovatele budoucího centrálního kasina. V elektronické aukci zvítězila pražská firma Helvet Gastro, která za pronájem Lidového domu v centru města nabídla téměř šestimilionový roční nájem. Podle vyhlášky o regulaci hazardu do konce roku zaniknou ve Vsetíně současné tři desítky heren.

Vyvolávací cena v aukci byla dva miliony osm set tisíc korun, na vítěznou částku vystoupala za půl hodiny. Do aukce se přihlásilo sedm zájemců. Vítězná firma může ve Vsetíně provozovat hernu po dobu deseti let, kromě divadelního sálu a hudebního klubu Tři opice jí bude k dispozici celá budova Lidového domu.

„Aukce dopadla lépe, než jsme očekávali, protože jsme získali více než dvojnásobnou cenu,“ pochvaloval si výsledek aukce starosta Vsetína Jiří Čunek (KDU-ČSL).

Objekt je podle vedení města dostatečně vzdálený od obytných domů, okolí je přehledné a může být pod kontrolou městské policie a kamerového systému. Budova je dlouhodobě nevyužitá. Podmínkou soutěže bylo také složení jistoty ve výši půl milionu korun na účet města, kterou zájemci s výjimkou vítěze dostanou do několika dnů zpět.

„Před samotnou soutěží jsme umožnili všem zájemcům také prohlídku nebytových prostor. Všichni se tak měli možnost podrobně seznámit s technickým stavem budovy,“ doplnil starosta města Jiří Čunek (KDU-ČSL). Podmínkou nájemní smlouvy je také to, že firma do oprav interiéru investuje přes čtyři miliony korun. Město spraví fasádu budovy a okna.

Považujeme to za transparentní způsob. Budeme se snažit ke spokojenosti občanů města Vsetína i samotné radnice ty prostory zrekonstruovat a po dobu té desetileté nájemní smlouvy plnit povinnosti nájemce.
Vávlav Petrásek
společník, Helvet Gastro, s. r. o.
Reportáž Luboše Dostála (zdroj: ČT24)

Omezení hazardu ve městě stanovila vyhláška, která platí od letošního ledna. Současní provozovatelé tak mají rok na to, aby ukončili svou činnost. Ve městě je teď 32 heren s 265 hracími automaty. O jediném místu, kde bude od Nového roku hazard k dispozici, rozhodli zastupitelé Vsetína v červnu. Město také zvažovalo umístit jedinou hernu na Sychrov, proti tomu ale protestovali tamní obyvatelé i členové folklorních souborů, kteří objekt využívají.