Stavební práce omezí víkendový provoz tramvají v Ostravě

Cestující v Ostravě se musí o víkendu připravit na výluku některých tramvajových linek. Kvůli stavebním pracím budou nasazeny náhradní autobusy a tramvaje budou jezdit odklonem po delších trasách. Detailní podrobnosti najdete na stránkách dopravního podniku.

První výluka se týká ulice Palkovského, kam se bude pokládat nový živičný povrch. Tramvaje proto nebudou jezdit v sobotu i neděli: vždy od 04:45 do 21:00. Výluka se týká linek 7, 11 a 12, které pojedou odklonem přes zastávky Mariánské náměstí, Mírové náměstí a Ředitelství Vítkovic. Po jejich původních trasách bude jezdit náhradní autobusová doprava.

Výluku budou mít také tramvaje linky číslo 1, a to od sobotních 05:00 do nedělních 22:00. Důvodem je zvedání opravovaného mostu v Místecké ulici. Mezi zastávkami Hrabůvka kostel a Vítkovice vysoké pece proto pojedou tramvaje odklonem přes Jubilejní kolonii a Mírové náměstí. Po jejich původní trase budou jezdit náhradní autobusy. Tramvaje budou mít až šestiminutové zpoždění a na linkách nebudou jezdit bezbariérové spoje uvedené v jízdním řádu.