Spor o štěkajícího služebního psa skončil až u soudu

Události: Soudní spor o služebního psa (zdroj: ČT24)

Karlovarský soud řeší spor, do kterého je zapleten republikový šampion mezi služebními psy. Vše začalo sousedskou hádkou o štěkající zvíře a skončilo žalobou jeho psovoda na nadřízené kvůli diskriminaci v práci.

V roce 2013 se fena Mona a její psovod stali republikovými šampiony. V příhraničí, kde se překupníci snaží obchodovat s nezdaněnými cigaretami, slavili jeden úspěch za druhým.

Problémy začaly v době, kdy rodina psovoda zrekonstruovala dům a nastěhovala se do něj i se psy. Vedení celní správy dostalo stížnost na to, že psi v noci ruší sousedy. Správa se proto rozhodla, že je přemístí.

„Musel jsem se za psa postavit, je to zvíře, které nikomu nic neudělalo,“ vysvětluje Monin psovod své kroky, které vedly až k soudu.

Fena Mona v akci
Zdroj: ČT24

Jeho nejbližším sousedem je Milan Repaš. Ten ale odmítá, že by se psy byly kdy nějaké problémy.

Soudce teď vyzval rozhádané strany, aby se usmířily. Návrat služebních psů k domu psovoda celní správa podmiňuje dohodou se stěžovateli. S těmi ale zatím nikdo nejednal. Tvrdí ale, že mezi domy už zavládlo ticho. Přestože už vysloužilá fena Mona je rok zpátky na své zahradě.

Pokud se celní správa s psovodem nedomluví, spor bude u soudu v Karlových Varech pokračovat v prosinci.