Místo na letišti skončil autobus pražské MHD v plamenech

Na Evropské třídě v Praze hořel autobus dopravního podniku. Jel na letiště. Při požáru neutrpěl nikdo zranění. Za poslední rok ovšem šlo nejméně již o čtvrtý požár vozidla typu Citybus z vozového parku dopravního podniku.

Autobus pražského dopravního podniku, který jel dopoledne na lince na Letiště Václava Havla, začal hořet nedaleko veleslavínského nádraží. Požár, který zasáhl zadní část vozidla, nezpůsobil žádné zranění. „Autobus byl sice obsazený, ale všichni lidé stihli vystoupit,“ uvedl mluvčí hasičů Jiří Čmahal.

Hašení podle něj netrvalo dlouho a nebylo náročné. Oheň však způsobil na autobusu asi jedenapůlmilionovou škodu.

V posledních měsících hořelo v Praze již několik vozů Citybus z vozového parku dopravního podniku. První požár zničil autobus dopravního podniku loni v říjnu v Motole. Počátkem prosince pak dva dny po sobě hořely dva autobusy v Tupolevově ulici v Letňanech.

Podzimní požáry ovšem vždy zasáhly osmnáctimetrovou kloubovou verzi Citybusu. Dopravce poté kvůli kontrolám nakrátko stáhl kloubové vozy z provozu. Autobus, který shořel nyní na Evropské, byl krátkého provedení, nicméně obě varianty Citybusu používají obdobné motory Iveco Cursor F2B.