Srážka rychlíku s dodávkou zastavila provoz na trati u Šumperku

Rychlík srazil odpoledne na přejezdu v Postřelmově na Šumpersku malý nákladní automobil, řidič auta po srážce zemřel. Cestující ve vlaku zraněni nejsou, na trati ze Zábřehu do Postřelmova byl ale kvůli nehodě zastaven provoz. Cestující z rychlíkové soupravy byli evakuováni a mezi Zábřehem a Postřelmovem byla zavedena náhradní autobusová doprava.

Rychlík srazil vozidlo Multicar na přejezdu v Postřelmově krátce před 14:00. „Rychlík zastavil zhruba 200 metrů mezi přejezdem a nádražím v Postřelmově,“ dodal policejní mluvčí Josef Bednařík. V tomto úseku jsou také podle něj rozmetány zbytky auta. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Podle mluvčího zdravotnické záchranné služby Zdeňka Hošáka utrpěl 59letý řidič automobilu vážná zranění hlavy. „Přivolaný lékař na místě mohl pouze potvrdit smrtelné zranění,“ dodal. 

Na trati ze Zábřehu do Postřelmova byl kvůli nehodě zastaven provoz vlaků. Mezi Zábřehem a Šumperkem byly zatím odřeknuty dva rychlíky: „Cestující použijí v úseku Zábřeh na Moravě–Postřelmov autobusy náhradní dopravy a z Postřelmova náhradní soupravu,“ uvedly České dráhy na svém webu.